Všechny sbírky
Začínáme
Automatická instalace redakčního systému
Automatická instalace redakčního systému
Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Redakční systém – Slouží k usnadnění webové stránky těm uživatelům, kteří nemají znalosti z oblasti programování webových aplikací. Jedná se o webovou aplikaci, jejíž funkce lze rozšířit pomocí dostupných modulů a snadno změnit vzhled aplikace. Na našem sdíleném webhostingu může klient standardně nainstalovat většinu redakčních systémů. Abychom klientům tuto možnost usnadnili, vytvořili jsme instalátor, se kterým lze nainstalovat na jedno kliknutí nejznámější redakční systémy.

Jedná se o:

WordPress - S oblíbeným redakčním systémem WordPress snadno vytvoříte blog nebo webové stránky.

Joomla! - Joomla je systém pro správu obsahu (Content Management System - CMS), se kterým jednoduše vytvoříte své webové stránky a aplikace. Díky svým vlastnostem, snadnému použítí a rozšiřitelnosti je jednou z nejoblíběnějších webových aplikací.

Drupal - Drupal je populární systém pro správu obsahu (Content Management System - CMS). Snadná rozšiřitelnost pomocí modulů a řada možností, které poskytuje, z Drupalu dělá jeden z nejlepších redakčních systémů.

PrestaShop - PrestaShop je profesionální software pro provoz internetového obchodu dostupný zdarma ke komerčnímu použití. Jedná se o jeden z nejmodernějších systémů pro on-line obchodování pod licencí open-source.

  1. Začnete přihlášením do klientské sekce. V sekci „Vaše služby a jejich administrace“ zvolte „Webhosting“.


  2. Otevře se Vám nabídka „Operací s webhostingem“. Tady zvolíte možnost „Instalace aplikací“.


  3. Nyní vyberte jeden z redakčních systémů. Ke každému je uveden stručný popis. Pokud chcete vědět více, můžete kliknout na odkaz „Homepage“ na konci každého popisu, který Vás přesměruje na oficiální stránky redakčního systému. Jakmile máte zvoleno, klikněte na zelenou ikonu na pravé straně.


  4. Nyní zvolte databázi, kterou bude systém využívat, a potvrďte souhlas s tím, že bude smazána předchozí databáze a všechna data, která na FTP jsou.


  5. Systém se nyní nainstaluje a na kontaktní e-mail Vám bude zaslána zpráva s informacemi.

Dostali jste odpověď na svou otázku?