Všechny sbírky
Domény
EU doména
Změna name serverů u .EU domény
Změna name serverů u .EU domény

Změna name serverů u .EU domény

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Pro změnu name serverů u .EU domény se nejprve přihlaste do klientské sekce, kde je doména vedena.

Po přihlášení v sekci Vaše služby a jejich administrace klikněte na Správa domén.

Na stránce nyní uvidíte seznam svých domén. U .EU domény, v jejímž případě chcete změnit name servery, klikněte na možnost Upravit.

Na další stránce zvolte možnost Změna technických údajů.

Po zvolení možnosti Změna technických údajů budete přesměrováni na konkrétní nastavení domény. Na této stránce je důležitá sekce DNS Servery domény, která se nachází ve spodní části stránky. Zde máte možnost změnit 1. a 2. (popřípadě i jiný) nameserver. V případě, že chcete, aby doména využívala DNS naší společnosti, je nutné mít zde vyplněny hodnoty:

ns.web4u.cz
ns2.web4u.cz

Na závěr je nutné zvolit Způsob autorizace. Uvedená změna musí být potvrzena. Lze zaslat e-mail na kontaktní adresu vlastníka domény, případně může být změna potvrzena na základě notářsky ověřeného podpisu držitele domény. Tuto možnost zvolte v případě, že e-mailová adresa vlastníka domény je již nefunčkní a není tedy možné na ní provést potvrzení změny. Na závěr klikněte na tlačítko Odeslat.

Tímto bude požadavek na změnu name serverů odeslán. Následně je na e-mailovou adresu vlastníka domény zaslána zpráva s instrukcemi, jak uvedenou změnu potvrdit. Po potvrzení této změny bude trvat zhruba dalších 24 hodin, než se změna projeví.

Dostali jste odpověď na svou otázku?