Všechny sbírky
Serverhosting
Virtuální server Linux
Nastavení tvaru přihlašovacího jména pro službu e-mail
Nastavení tvaru přihlašovacího jména pro službu e-mail

Nastavení tvaru přihlašovacího jména pro službu e-mail

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

V základní instalaci Virtualminu je tvar uživatelského jména pro přihlášení do e-mailové schránky ve tvaru jmeno.domena. Následující návod popisuje, jak Virtualmin nastavit, aby přihlašovací jméno do e-mailové schránky bylo v jiném tvaru, třeba ve tvaru [email protected]. Toto nastavení bude následně platné pro všechny nově vytvořené webhostingy pro dané domény. Pokud již máte vytvořený webhostingový prostor, tato změna se projeví až u nově zřízených uživatelských účtů pro daný webhosting. Pokud již existují e-mailové schránky, tedy i uživatelé, zůstane jím původní tvar uživatelského jména. Jediným řešením je schránku odstranit (odstranit uživatele) a znovu jej založit.


Pro provedení nastavení si najděte System settings a zde Server Templates

Obrázek č. 1

Pokud jste si nevytvořili vlastní template (kostru) pro zřizování nového webového prostoru pro doménu, budeme upravovat Template s názvem Default settings .


Obrázek č. 2

Na další stránce si v nabídce vybereme Mail for domain


Obrázek č. 3

Potřebné nastavení formátu uživatelského jména se nachází až na spodní části stránky. Najděte Format for usernames that include domain a z nabídky si vyberte požadovaný tvar uživatelského jména, třeba username@domain. Následně postačí uložit nastavení.

Obrázek č. 4

Po této úpravě se budou noví uživatele, kterým zřídíte e-mailovou schránku, přihlašovat pomocí svého e-mailu.

Dostali jste odpověď na svou otázku?