Všechny sbírky
Serverhosting
Virtuální server Linux
Vytvoření nového webhostingu pro doménu
Vytvoření nového webhostingu pro doménu

Vytvoření nového webhostingu pro doménu

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Tento článek popíše, jak provést vytvoření nového webového prostoru pro doménu pomocí správce Vašeho serveru Virtualmin. Webový prostor nebo také webhostingový prostor pro doménu je zde označován jako Virtuální server (Virtual Server). Proto tedy v levém menu ve Virtualminu klikněte na "Create Virtual Server" (pokud máte zapnutý český jazyk, je možné, že názvy uvidíte v českém jazyce)

Vytvoření nového virtuálního serveru krok 1

Na další stránce je nutné vyplnit základní údaje k novému webhostingu, tedy zejména název domény, který vyplňte včetně koncovky. Popis není povinný, ale můžete jej vyplnit pro lepší orientaci. Nejdůležitější je Aministiration password (Heslo administrátora). Toto heslo bude použito pro přístup k databázi a také pro přístup na FTP účet. Virtualmin sám vytvoří název prvního úživatele, který bude zároveň i Administrátorem danného webhostingu. Jméno bude vytvořeno z názvu domény, a to bez koncovky. Například v případě mojedomena.cz bude jméno administrátora mojedomena. Adminitrátor webhostingu (virtuálního serveru) má omezené možnosti nastavování webhostingu. Můžete samozřejmě sami určit název uživatelského jména administrátora daného webhostingu. Uživatelské jméno nesmí být již přiřazené k jinému webhostingu.

Veškeré další hodnoty můžete nechat tak, jak jsou nastaveny. Název databáze se vytvoří automaticky z názvu domény. I tuto možnost můžete bez obav změnit a uvést vlastní název databáze. Opět platí, že název databáze již nesmí být evidován u jiného webhostingu.

Na závěr stačí kliknout na talčítko "Create Server"

Dostali jste odpověď na svou otázku?