Všechny sbírky
Serverhosting
Virtuální server Linux
Vytvoření domény III. řádu - Sub-Server
Vytvoření domény III. řádu - Sub-Server

Vytvoření domény III. řádu - Sub-Server

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud máte vytvořený webhostingový prostor pro doménu, budete určitě také chtít vytvořit například doménu III. řádu, na které bude fungovat odlišná prezentace. Ve Virtualminu je nutné vytvořit takzvaný Sub-Server, který neslouží jen pro vytváření domén III. řádu. Můžete samozřejmě vytvořit i webový prostor pro doménu II. řádu.

Nejprve tedy vybereme v seznamu dostupných serverů ten, pro který budeme Sub-Server vytvářet. Poté klikneme na odkaz "Create Virtual Server" v levém menu.

Na další stránce budete mít možnost vytvoření hlavního serveru, ale budete tu mít i možnost kliknout na Sub-Server, načež se nám načte nastavení pro vytvoření Sub-Serveru. Oproti hlavnímu serveru je toho tady méně, neboť většinu toho přebírá právě z nastavení hlavního serveru. Je tedy hlavně nutné vyplnit název domény. Pro příklad uvádíme možnost, kdy chcete, aby k databázi uživatelé přistupovali z adresy http://phpmyadmin.mojedomena.cz/ Jak vidíte na obrázku dole, je zde uvedena doména III. řádu phpmyadmin.helpdeskweb4u.cz . Tu samozřejmě neuvádějte a uveďte zde svou doménu. Do popisu poté můžete dát phpmyadmin. Vidíte zde také, pro jaký hlavní server tuto doménu III. řádu zřizujete. Další hodnota, kterou můžete změnit, je Default database name. Musíte ale dbát na to, aby název domény již v systému nebyl evidován pod jiným webhostingovým prostorem. Pokud ponecháte základní hodnotu, bude název databáze vytvořen automaticky, nejčastěji z názvu domény. Ostatní hodnoty nemusíte měnit a můžete rovnou kliknout na Create server.

Dostali jste odpověď na svou otázku?