Všechny sbírky
Serverhosting
Virtuální server Linux
Změna tarifu u virtuálního serveru
Změna tarifu u virtuálního serveru

Změna tarifu u virtuálního serveru

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Je možné provést změnu tarifu mého virtuálního serveru?

Změnu tarifu Vašeho virtuálního serveru je možné provést. Při migraci serveru však dojde k výpadku v rámci několika (až desítek) minut v závislosti na obsazeném místu a počtu souborů, a to z důvodu zvětšení nebo zmenšení diskového prostoru. Migrace jsou prováděny v běžnou pracovní dobu či dle dohody mimo pracovní dobu jako administrační zásah dle platného ceníku.

Přechod na nižší tarif je zpoplatněn částkou ve výši jedné hodiny administrační práce dle platného ceníku za servisní zásah.

Přechod na vyšší tarif je prováděn bezplatně.

Mezi tarify je možné přecházet bez ztráty nastavení a dat.

Jak je to s předplaceným obdobím při změně tarifu?

O předplacené období nepřicházíte. Předplacené období se převede a přepočte se jeho délka úměrně k nové ceně.

V případě změny na nižší tarif nastane prodloužení předplaceného období a v případě přechodu na vyšší tarif se předplacené období zkrátí.

Toto období si můžete zkontrolovat ve správě serverhostingu v klientské sekci, kde je Váš server veden.

Jak provést změnu tarifu

Pro změnu tarifu Vašeho virtuálního serveru se přihlašte do Vaší klientské sekce, kde je server veden. Následně klikněte na možnost Serverhosting v sekci Vaše služby a jejich administrace (Obr. č.1).

Obrázek č. 1

Budete přesměrováni na stránku administrace Vašeho serveru. V případě, že máte serverů v klientské sekci vícero, zobrazí se Vám nejdříve seznam vedených serverů, kde je nutné kliknout na možnost Administrace u serveru, u kterého si přejete změnit tarif.

Zde v sekci Základní informace klikněte u tarifu na tlačítko Změnit (Obr. č.2).

Obrázek č.2

Budete přesměrováni na stránku s výběrem nového tarifu (Obr. č.3). Zde si z rozbalovacího menu vyberte požadovaný tarif (a), do poznámky připište informaci, kdy si přejete migraci serveru provést, a případný souhlas s cenou servisního zásahu (viz výše přechod na nižší tarif) (b). Formulář na změnu tarifu odešlete stisknutím tlačítka Odeslat požadavek (c).

Obrázek č.3

Po odeslání formuláře Vás budeme kontaktovat a domluvíme s Vámi podrobnosti změny tarifu.

Dostali jste odpověď na svou otázku?