Všechny sbírky
Serverhosting
Nastavení přesměrování pošty na Serverhostingu
Nastavení přesměrování pošty na Serverhostingu

Nastavení přesměrování pošty na Serverhostingu

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud jste si objednali server s předinstalovaným systémem Linux Debian s Qmail a ServerAdminem, máte možnost nastavit přeposílání pošty přímo v prostředí webmailového klienta Roundcube.


Roundcube slouží pro prohlížení mailových zpráv, a to přímo ve webovém prohlížeči. Ve většině případů byste jej měli nalézt na adrese:

http://[oznaceniserveru].server4u.cz/roundcube

Po přihlášení se do mailové schránky klikněte na Osobní nastavení (1) .
Následně klikněte na Filtry (2).

Objeví se seznam dostupných Filtrů. Ze začátku nebudete mít žádný filtr dostupný. Klikneme v levé části na ikonku + Přidej nový filtr (3).

Nyní si zvolíme Název Filtru (4). Určíme si Pravidlo pro příchozí zprávu (5), zvolíme si, že má být pravidlo aplikované na všechny příchozí zprávy. Následně vybereme v seznamu akci, která se má vykonat, a to Přeposílat zprávu na (6) a napíšeme e-mailovou adresu, kam má být zpráva doručena (7).

Na závěr klikneme na Uložit (8), čímž uložíme filtr.

Nyní se bude veškerá pošta přesměrovávat na Vámi zadanou e-mailovou adresu. V případě, že budete chtít filtr vypnout, stačí zaškrtnou Filter Disabled v pravé části stránky na úrovni tlačítka Uložit. Tuto změnu musíte opět potvrdit tím, že kliknete na tlačítko Uložit.

Dostali jste odpověď na svou otázku?