Všechny sbírky
E-mail
Postup nastavení poštovního účtu v aplikaci iPhone Mail
Postup nastavení poštovního účtu v aplikaci iPhone Mail

Postup nastavení poštovního účtu v aplikaci iPhone Mail

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

IPhone Mail

1. Nastavení poštovní schránky v aplikaci iPhone Mail začnete kliknutím na ikonu "Mail" ve Vašem Iphone. Zobrazí se Vám následující obrazovka, na které vyberte možnost "Jiný".

2. V následujícím okně vyplňte své jméno, příjmení, e-mailovou adresu (která je vedena na serverech web4u.cz), heslo a popis (bude zobrazen jako název účtu v aplikaci Mail). Po vyplnění klikněte na "Dále".


3. Na další stránce Vám automaticky aplikace zvolí protokol IMAP (nejlepší možnost pro synchronizaci Vaší pošty na telefonu). Položky jméno, e-mail a popis by se měly automaticky vyplnit dle zadání z předchozího kroku.

4. Ve spodní části v sekci "Server příchozí pošty" do pole "Hostitel" vyplňte mail.web4u.cz, do pole "Uživatel" vyplňte celou svou e-mailovou adresu a "Heslo" k této e-mailové schránce. V sekci "Server odchozí pošty" do pole "Hostitel" vyplňte smtp.web4u.cz, do pole "Uživatel" vyplňte celou svou e-mailovou adresu a "Heslo" k této e-mailové schránce, pak vpravo nahoře klikněte na "Uložit".

Blahopřejeme! Tím je nastavení Vaší poštovní schránky v aplikaci iPhone Mail hotové!

SSL

1. Pro server odchozí pošty (SMTP) můžete použít i šifrované připojení SSL. Na svém telefonu iPhone klikněte na "Nastavení" a následně na "Pošta, kontakty, kalendáře". Dostanete se na obrazovku, kde si můžete nastavit e-mailové účty, vzhled aplikace Mail a další vlastnosti. Zde v sekci "Účty" klikněte na svůj účet.


2. Dále klikněte na "IMAP Účet".

3. Zde pak v nastavení účtu klikněte v sekci "Server odchozí pošty" na "SMTP".


4. Na následující obrazovce klikněte na "Primární server" (smtp.web4u.cz).

5. Zde pak zapněte funkci "Použít SSL" do polohy, jako je na obrázku níže. (Port serveru je při přidávání nového účtu vždy nastaven na výchozí hodnotu 587.) Nastavení pak uložte volbou "Hotovo".

6. V případě, že by Vám aplikace e-maily neodesílala, je nutné změnit port serveru pro odchozí poštu (SMTP). V nastavení serveru pro odchozí poštu pak zapněte funkci "Použít SSL" a změňte Port serveru z 587 na 465. Nastavení serveru odchozí pošty uložíte kliknutím na tlačítko "Hotovo" v pravém horním rohu obrazovky.

Gratulujeme! Tím je alternativní nastavení serveru pro odchozí poštu dokončeno a aplikace Mail je připravena k používání na Vašem telefonu iPhone!

Dostali jste odpověď na svou otázku?