Všechny sbírky
Webhosting
PHP
Založení nové MySQL databáze
Založení nové MySQL databáze

Založení nové MySQL databáze

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

MySQL verze

Novou databázi MySQL založíte v administraci Vašeho webhostingu. Nejprve je nutné vytvořit nového MySQL uživatele, ten bude automaticky založen na nejnovějším sql serveru. Následně je nutné pod daným uživatelem vytvořit požadovanou databázi. Oba postupy jsou popsány níže.

Založení MySQL uživatele

Novou databázi MySQL můžete založit po přihlášení do klientské sekce na stránce www.web4u.cz (Obrázek č.1).



Po přihlášení do klientské sekce zvolte v panelu "Vaše služby a jejich administrace:" možnost "Webhosting".

V administraci webhostingu zvolte ikonu MySQL.

Na další stránce vidíte přehled aktuálně vedených MySQL uživatelů a jejich databází. Nachází se zde také možnost založení nového uživatele. Nový databázový uživatel bude standardně vytvořen na nejnovějším sql serveru s konkrétní verzí MySQL - nového uživatele založíte pomocí ikony "Nový MySQL uživatel".

Do formuláře pro vytvoření nového MySQL uživatele pak již vepište požadované jméno uživatele (login) a heslo. Následně formulář odešlete stisknutím tlačítka "Přidat". Po korektním odeslání bude požadavek do několika minut zpracován.

Založení MySQL databáze

Novou MySQL databázi pod vybraným uživatelem vytvoříte s pomocí ikony "Nová MySQL databáze". Druhou možností je pak vybrání tlačítka s názvem "Nová databáze", které se nacházející v dolní části stránky v panelu "Seznam uživatelů".

Na další stránce postačí vepsat požadovaný název databáze a zvolit vybraného MySQL uživatele, pod kterým bude databáze vytvořena. Vytvoření databáze pak dokončíte kliknutím na tlačítko "Přidat". Po korektním odeslání bude požadavek do několika minut zpracován.

Dostali jste odpověď na svou otázku?