Všechny sbírky
Webhosting
FTP
Jak nahrát svou prezentaci na FTP (webftp a Filezilla)
Jak nahrát svou prezentaci na FTP (webftp a Filezilla)

Jak nahrát svou prezentaci na FTP (webftp a Filezilla)

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

V tomto článku se dozvíte, jak si nahrát (nakopírovat) svou webovou stránku (prezentaci) na FTP. V zaslané závěrečné zprávě k webhostingové službě najdete všechny potřebné přístupové údaje k FTP. V případě, že závěrečnou zprávu nemáte, můžete si ji nechat znovu zaslat přímo z Vaší klientské sekce. S opětovným zasláním závěrečné zprávy Vám pomůže naše nápověda zde.

Nejdříve si ukážeme, jak nahrát svou prezentaci přes naše webové rozhraní na stránce https://webftp.web4u.cz/ .

Po načtení stránky vyplňte pole FTP server, uživatelské jméno a heslo dle Vašich údajů ze závěrečné zprávy a klikněte na tlačítko Přihlásit (Obr. č.1).

Obrázek č.1

Poté klikněte na složku html (Obr. č.2). Tato složka je hlavní složkou Vaší prezentace a do ní budeme prezentaci přímo kopírovat. Do této složky máte plné právo zápisu. Mimo tuto složku není možné vytvářet jiné soubory nebo složky.

Obrázek č.2

Zde již kliknutím na tlačítko Nahrát můžete začít s nahráváním souborů Vaší prezentace (webové stránky) (Obr. č.3). Případně můžete vytvářet nové podadresáře stisknutím tlačítka Nový adresář, pokud je Vaše prezentace obsahuje. Po vytvoření nového adresáře se kliknutím na jeho název dostanete dovnitř a zde do něj tlačítkem Nahrát nahrajete soubory.

Obrázek č.3

Po kliknutí na tlačítko Nahrát budete přesměrováni na stránku s nahráváním souborů (Obr. č.4). Zde máte dvě možnosti, jak své soubory nahrát:

a) kliknutím na tlačítko Choose file (Vybrat soubor) se Vám otevře prohlížeč, přes který si na svém lokálním disku zvolíte potřebný soubor, a kliknutím na Open (Otevřít) se vybere. Pokračujte v tomto kroku, dokud nebudete mít vybrané všechny soubory, které potřebujete do složky nahrát.

b) zde máte možnost kliknutím na tlačítko Choose file (Vybrat soubor) vybrat soubor archivu (celá Vaše prezentace zabalena do jednoho archivu zip, tar, tgz nebo gz). Zadaný archiv bude rozbalen a soubory v něm budou přeneseny na FTP server.

Vybrané soubory pak nahrajete na FTP kliknutím na zelenou fajfku (c). Následně se zobrazí vyskakovací (pop-up) okno s informací o nahrávání souborů.

Obrázek č.4

Teď si ukážeme, jak si nahrát svou prezentaci přes FTP klienta Filezilla.

Aplikaci Filezilla si můžete stáhnout na této adrese: http://filezilla.cz/filezilla-klient-ke-stazeni/20 popřípadě zde: http://filezilla-project.org/

Po dokončení instalace spusťte aplikaci Filezilla. Vyplňte následující informace do jednotlivých polí a stiskněte tlačítko Rychlé připojení (Obr. č.5):

a) Hostitel - sem vyplňte adresu FTP serveru ftp.web4u.cz

b) Uživatelské jméno - do tohoto pole vyplňte své uživatelské jméno FTP účtu

c) Heslo - zde vyplňte heslo k FTP účtu

d) Rychlé připojení - po vyplnění všech potřebných polí stiskněte toto tlačítko pro uskutečnění připojení na FTP server

Obrázek č.5

V levém okně můžete procházet soubory na svém počítači a v pravém okně vidíte soubory a složky FTP prostoru (Obr. č.6). V pravém okně klikněte na složku html (FTP prostor). Do této složky si pak nakopírujte svou prezentaci (toto můžete provést klasickým drag-and-drop -> přetažením souborů pomocí myši).

Obrázek č.6

Po nakopírování prezentace si můžete její funkčnost ihned vyzkoušet zadáním názvu domény, která je přiřazena k Vašemu webhostingu, do adresního řádku internetového prohlížeče.


V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit na naši zákaznickou podporu. Všechny dostupné kontakty a způsoby komunikace jsou k dispozici na adrese https://www.web4u.cz/kontakt.

Dostali jste odpověď na svou otázku?