Všechny sbírky
Webhosting
ASP.NET
Nejčastější chybové stavy u ASP.NET hostingu
Nejčastější chybové stavy u ASP.NET hostingu

Nejčastější chybové stavy u ASP.NET hostingu

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Chyba 404

V adresáři /iis_root/www není nahraný soubor default.aspx (případně index.html, index.htm). Soubory můžete do FTP prostoru umístit s pomocí libovolného nástroje, jako je Fillezilla, Webmatrix či jiné.

Chyba 500

Může značit chybu v souboru web.config, případně je nutné nastavit správnou verzi .NET (dle specifikace od výrobce aplikace). Pro lepší dohledání problému doporučujeme zapnout zobrazování chybových hlášek na úrovni aplikace.

Informace k nastavení zobrazování chybových hlášek naleznete přímo v naší nápovědě ZDE.

Chyba 503

Z důvodu nedodržování bezpečnostního nastavení medium trust došlo k zablokování aplikačního poolu. Jeho odblokování můžete provést v administraci Vašeho webhostingu odemknutím/zamknutím hlavního FTP účtu - tím dojde k obnově práv pro daný hosting.

Podrobný postup pro zamčení/odemčení hlavního FTP účtu:

Zamčení nebo odemčení hlavního FTP účtu Vašeho webhostingu je možné provést po přihlášení do klientské sekce na stránce www.web4u.cz (Obrázek č.1).



Po přihlášení do klientské sekce zvolte v panelu "Vaše služby a jejich administrace:" možnost "Webhosting" (Obrázek č.2).



V administraci webhostingu pak zvolte ikonu FTP (Obrázek č.3).


Na další stránce je pak již možnost provést zamčení/odemčení hlavního FTP účtu s pomocí tlačítka "Zamknout", případně "Odemknout" - dle aktuálního stavu. Hlavní FTP účet je vyznačen tučným písmem. (Obrázek č.4).

Dostali jste odpověď na svou otázku?