Všechny sbírky
Webhosting
Jak provozovat prezentaci se zabezpečením SSL
Jak provozovat prezentaci se zabezpečením SSL

Jak provozovat prezentaci se zabezpečením SSL

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Pokud zadáte před vaši doménu https (https://www.vasedomena.cz), dojde k navázání přes zabezpečené připojení. V tomto případě bude využit podepsaný certifikát a s velikou pravděpodobností bude většina internetových prohlížečů upozorňovat na nedůvěryhodné připojení - bude požadováno schválit bezpečnostní výjimku.

Doporučujeme tedy využít bezplatnou technologii Let’s Encrypt. Certifikát je generován pro hlavní doménu a všechny subdomény po vyžádání prostřednictvím autorizovaného požadavku zaslaného z klientské sekce.

Certifikát je zcela zdarma, automatizován a provozován pod otevřenou certifikační autoritou (CA), vytvořen byl za účelem zvýšit bezpečnost internetu ve formě veřejné služby. Technologie je provozována skupinou Internet Security Research Group (ISRG).

  • Zdarma: Kdokoliv je vlastníkem domény, má možnost provozovat Let’s Encrypt, a to bez jakýchkoliv vstupních nákladů.

  • Automatizovaný: Software běžící na webserveru komunikuje se servery provozovatele a sám získává certifikát, který jednoduše konfiguruje. Software sám zajišťuje pravidelné obnovování.

  • Bezpečný: Let’s Encrypt vznikl jako platforma na základě ověřených zkušeností s TLS security, pod autoritou CA v rámci pomoci poskytovatelům řádně zabezpečit jejich služby.

  • Transparentní: Všechny certifikáty vydané nebo odvolané budou zaznamenávány a dostupné k veřejné inspekci.

  • Otevřený: Protokol zajišťující automatické vydávání a obnovování bude publikován jako otevřený standard, který lze převzít za účelem vlastního přepracování.

  • Kooperativní: Stejně jako základní internetové protokoly, Let’s Encrypt těží ze zázemí komunity, a to mimo kontrolu jakékoliv organizace.

Let's Encrypt je aktuálně dostupný u všech sdílených webhostingových tarifů, postačí tedy nastavit vynucené přesměrovaní na https://, viz článek "Jak používat soubor .htaccess na našem webhostingu". Podmínkou pro korektní provoz SSL certifikátu je také nasměrování domény na webhosting u Web4U za pomoci DNS záznamů.

Na mailovém serveru není aktuálně možné mít vlastní certifikáty. Pokud potřebujete eliminovat varování v mailových klientech, použijte prosím adresy: mail.web4u.cz, smtp.web4u.cz, webmail.web4u.cz atd.

Pro individuální nasazení certifikátu prosím kontaktujte technickou podporu prostřednictvím autorizovaného požadavku.


Zároveň je také možné nasadit certifikát ověřený autoritou dle vlastního výběru. V tom případě nám zašlete autorizovaný požadavek z klientské sekce, kde máte webhosting veden.

Do žádosti připište tyto údaje:

Stát [CZ]:

Republika [Czech Republic]:

Obec [Praha]:

Firma / Jméno [Web4U]:

Obor [e-commerce]:

Provoz SSL s vlastním certifikátem nabízíme na sdílené IP adrese (SNI) a je zpoplatněn částkou 50 Kč bez DPH měsíčně.

Certifikáty jsou standardně generovány pro doménu druhého řádu, čili https://vasedomena.cz.

Na základě zaslaných údajů vygenerujeme klíč, který zůstane na našem serveru, a soubor CSR.

Soubor CSR Vám bude zaslán a je zapotřebí, abyste si ho nechali sami ověřit u certifikační autority.

Instalaci certifikátu provedeme v běžnou pracovní dobu poté, co nám bude získaný certifikát zaslán.


V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit na naši zákaznickou podporu. Všechny dostupné kontakty a způsoby komunikace jsou k dispozici na adrese https://www.web4u.cz/kontakt.

Dostali jste odpověď na svou otázku?