Všechny sbírky
Webhosting
Nezobrazuje se nová verze stránek
Nezobrazuje se nová verze stránek

Nezobrazuje se nová verze stránek

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Vytvořili jste novou verzi stránek, kterou jste nahráli na FTP. Když ovšem chcete výsledek své práce zkontrolovat, webový prohlížeč načítá starou verzi Vašich stránek, přestože jste starou verzi nejprve z FTP smazali a až poté nahráli novou verzi. Ve většině případů se nejedná o chybu webhostingu, ale o vlastnost webového prohlížeče.

Webový prohlížeč ukládá při prohlížení internetového obsahu stránky přímo na pevný disk Vašeho PC. Takto uložené soubory jsou nazývány Webová cache. Stránky, které navštěvujete často, jsou uloženy v cache paměti a prohlížeč nejprve načítá tuto uloženou verzi a ověřuje, jestli nedošlo ke změně na webovém serveru. Díky této vlastnosti může nastat situace, kdy na serveru je už nová verze stránek, ale v počítači máte stále uložený starý obsah, který prohlížeč načítá.

V takovém případě pomůže načíst stránku kompletně z webového serveru a nepoužít cache paměti. To učiníte snadno pomocí klávesové zkratky:

levý ctrl + R nebo levý ctrl + F5

Dále je také vhodné provést smazání cache paměti prohlížeče. Pokud i přesto nedochází k načítání nové verze stránek, neváhejte kontaktovat naší technickou podporu prostřednictvím autorizovaného požadavku.

Dostali jste odpověď na svou otázku?