Všechny sbírky
Webhosting
Obnova dat ze zálohy
Obnova dat ze zálohy

Obnova dat ze zálohy

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Na našich zálohovacích zařízeních udržujeme zálohy obsahu FTP, SQL i e-mailových zpráv pro všechny webhostingové prezentace. Tyto zálohy je možné poskytnout pro Vaše potřeby - nedopatřením smazané soubory na FTP, v IMAP účtech apod.

Obnova dat ze zálohy pro soubory na FTP a databázi standardně probíhá do vyhrazeného adresáře na Vašem FTP účtu, e-mailové zprávy jsou nakopírovány přímo do příslušné schránky. V případě, že si přejete provést obnovu dat jiným způsobem, uveďte to prosím do poznámky.

Maximální doba uchovávání záloh je 6 týdnů.

Upozornění: Služba je zpoplatněna částkou 300 Kč + DPH, neplatí pro tarif Komplet, v jehož případě je obnova zdarma.
V případě nechtěného zrušení webhostingu je do jednoho měsíce od jeho zrušení možná obnova dat i webhostingových služeb. V tomto případě je zapotřebí zaslání autorizovaného požadavku a založení nové objednávky webhostingové služby prostřednictvím klientské sekce, pod kterou byl vedený zrušený webhosting.

Obnova FTP se provádí opětovným nahráním dat na Vaše FTP do speciální složky (pokud neuvedete v požadavku jinak), e-maily se obnovují přímo do určené schránky a databáze prostřednictvím dump souboru na FTP.
Tato služba je zpoplatněna částkou 300 Kč bez DPH, mimo tarifu Komplet, v jehož případě je obnova dat ze zálohy zdarma.


Jak požádat o obnovu dat ze zálohy

Přihlaste se do klientské sekce, kde je webhostingová služba vedena. Obrázek č. 1

Obrázek č. 1

V seznamu vedených služeb a jejich administrace klikněte na Webhosting (Obrázek č. 2)

Obrázek č. 2

Pokud máte vedeno více webhostingových služeb, objeví se tabulka s přehledem. Klikněte na Administrace (1) Obrázek č. 3 u webhostingové služby, u které chcete provést obnovu dat ze zálohy.

Obrázek č. 3

Na další stránce v sekci Operace s webhostingem klikněte na Obnova ze zálohy Obrázek č. 4

Obrázek č. 4

Na další stránce napište Datum obnovy (1), jedná se o datum, z jakého dne zálohu potřebujete. Bude použita nejbližší starší záloha. Poté vyberte, jaké služby si Přejete obnovit (2). Můžete vybrat buď jen jednu službu, nebo všechny. Jedná se o tyto služby:

  • FTP

  • MySQL

  • E-maily

Svůj požadavek také můžete Upřesnit (3). Zejména můžete upřesnit, jakou konkrétní databázi, e-mailovou schránku nebo složku FTP chcete obnovit. Musíte souhlasit, že tato služba je zpoplatněna (4), a na závěr už jen stačí Odeslat žádost (5) Obrázek č. 5.

Obrázek č. 5

V případě jakýchkoliv nesrovnalostí v žádosti, popřípadě když požadovaná záloha není k dispozici, Vás budeme neprodleně kontaktovat.


V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit na naši zákaznickou podporu. Všechny dostupné kontakty a způsoby komunikace jsou k dispozici na adrese https://www.web4u.cz/kontakt.

Dostali jste odpověď na svou otázku?