Všechny sbírky
Webhosting
Převod webové prezentace k Web4U
Převod webové prezentace k Web4U

Převod webové prezentace k Web4U

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Máte dvě možnosti, jak své stránky převést k Web4u (podrobnosti o rozdílech naleznete níže v tomto textu):

  • Na Web4U se převedou www stránky i správa domény (DNS záznamy) - doporučeno:

    • Objednejte si požadovanou webhostingovou službu pomocí našeho objednávkového formuláře, kde specifikujte, že jde o Převod existující domény.

    • Na našem serveru Vám vytvoříme potřebné DNS záznamy a požadované webhostingové služby. E-mailem pak od nás obdržíte závěrečnou zprávu s veškerými přístupovými údaji k Vašemu novému webhostingu, kam si nakopírujete Vaši webovou prezentaci.

    • Vaše prezentace začne na našem serveru fungovat ihned poté, co budou potřebná data na nově zřízený webhosting nahrána, a to na doméně III. řádu, která je automaticky zřízena s objednávkou nového webhostingu. Pro správné nasměrování Vaší domény je třeba vyčkat na aktualizaci DNS serveru. Nejpozději do 24 hodin od potvrzení převodu domény by se měla Vaše prezentace zobrazovat korektně. Při dodržení výše uvedeného postupu nedojde k výpadku Vašich stránek. Jiné postupy jsou možné po dohodě e-mailem (např. převod DNS na Web4U a ponechání prezentace na původním serveru - s možností prezentaci kdykoli převést s okamžitým účinkem - vhodné např. pro složité databáze atd.) Pokud si nejste s některým krokem převodu jisti, budete mít problémy nebo chcete poradit nejvhodnější způsob převodu přímo pro Vaši prezentaci, kontaktujte nás.

    • Převod Vaší domény na náš server je zcela zdarma.

  • Na Web4U chcete převést pouze Vaše stránky, správu domény (DNS) ponechat původnímu registrátorovi:

    • Objednejte si požadovanou webhostingovou službu pomocí našeho objednávkového formuláře, kde specifikujte, že si přejete zřídit Pouze služby.

    • E-mailem pak od nás obdržíte přístupové údaje k Vašemu novému webhostingu, kam si nakopírujete svou webovou prezentaci.

    • U současného registrátora změníte nastavení name serverů dané domény tak, aby doména odkazovala na Web4U dle následujícího:

      EU domény, generické a národní domény:
      primární name server: ns.web4u.cz
      sekundární name server: ns2.web4u.cz

      U .cz domén můžete tuto změnu provést nastavením NSSetu: WEB4U

    Ihned po provedení změny kontaktujte naši technickou podporu a požádejte o zřízení on-line DNS (můžeme přednastavit několik variant - parking domény, webhosting Web4U na PHP4, webhosting Web4U na PHP5, webhosting Web4U na PHP5.3, nastavení dle přání zákazníka). Pro zřízení on-line DNS musíte mít zřízen účet v naší Klientské sekci (pokud účet nemáte, registrujte se zde). Technické podpoře předejte login ke svému účtu. Popřípadě zašlete Vaši žádost přímo z klientské sekce jako autorizovaný požadavek.

    • Můžete také změnit pouze DNS záznamy dle tohoto návodu. Tato změna proběhne do 4 hodin.

  • Rozdíl mezi výše uvedenými variantami:

    • Převod domény včetně DNS záznamů na server Web4U
      Kompletní správa domény je na jednom místě. Všechny změny mohou být provedeny přímo a téměř okamžitě. Veškeré změny jsou zcela zdarma a ani později nebudete nic platit. Tuto variantu doporučujeme.

    • Ponechání DNS záznamů na původních DNS serverech
      Tato varianta je rychlejší, ale později při potřebě jakékoliv změny (např. založení domény III.řádu) je nutno kontaktovat původního správce domény. Navíc si může Váš správce domény účtovat za změnu záznamu a vedení DNS.

Dostali jste odpověď na svou otázku?