Všechny sbírky
Webhosting
Zřízení domén III. řádu (subdomén)
Zřízení domén III. řádu (subdomén)

Zřízení domén III. řádu (subdomén)

Jan Kosniowski avatar
Autor: Jan Kosniowski
Aktualizováno před více než týdnem

Automatické zřizování domén III. řádu (subdomén)

Každý zákazník našeho webhostingu může využít možnosti automatického zřizování domén III. řádu. Pro zřízení stačí v hlavním adresáři html vytvořit adresář s požadovaným názvem subdomény. Jedinou podmínkou je, aby v DNS záznamech domény existoval záznam pro doménu III. řádu, směrující na náš webhosting.

Příklad vytvoření subdomény napoveda.domena.cz:

1. Na FTP webhostingu domena.cz, konkrétně ve složce /html, zřídíme adresář "napoveda" (bez uvozovek), do něhož umístíme požadovaný obsah, který bude na subdoméně zobrazován.

2. Následně je třeba zajistit, zda je v DNS domény domena.cz pro danou subdoménu korektně nastaven DNS záznam směřující na webhostingové služby Web4U.

3. Pro subdoménu může být definován konkrétní záznam s názvem subdomény (v tomto případě napoveda), případně záznam pro všechny subdomény, které nejsou definované zvlášť (zpravidla záznam s označením *).

Samozřejmě je možné doménu III. řádu směrovat i na IP adresu webhostingu mimo naši společnost. V tomto případě postačí subdoménu směrovat pouze DNS záznamem a není nutné vytvářet podsložku s názvem subdomény ve složce /html.

Individuální nastavení domén III. řádu (subdomén)

Pokud si přejete domény III. řádu automaticky zřizovat v jiném adresáři (např. /html/subdomény) nebo aby byl název adresáře odlišný od názvu subdomény (např. test.domena.tld směrující do adresáře /html/auto), zašlete nám prosím zprávu pomocí autorizovaného požadavku.


V případě jakýchkoliv dotazů se můžete obrátit na naši zákaznickou podporu. Všechny dostupné kontakty a způsoby komunikace jsou k dispozici na adrese https://www.web4u.cz/kontakt.

Dostali jste odpověď na svou otázku?