Všechny sbírky
Domény
Jak zaslat doménové heslo (AUTH-ID)?
Jak zaslat doménové heslo (AUTH-ID)?
Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Co je to AUTH-ID?

AUTH-ID je heslo vygenerované při každé registraci domény. Toto heslo slouží zejména k převodu domény k jinému registrátorovi nebo k úpravě kontaktu domény. Můžete jej použít jako ověření i při úpravě kontaktu domény.

Jak zaslat AUTH-ID z klientské sekce?

POZOR! AUTH-ID je možné zaslat z klientské sekce vždy pro domény s koncovkou .CZ a .EU, u ostatních domén tato možnost nemusí být dostupná. Pokud tedy u domény nemáte k dispozici níže uvedenou možnost "Zaslat AUTH-ID", je nutné zaslat autorizovaný požadavek z Vaší klientské sekce.

1. Pro zaslání AUTH-ID domény se přihlašte do Vaší klientské sekce a klikněte na "Správa domén" v sekci "Vaše služby a jejich administrace".

2. Poté klikněte na ikonu "Vedené domény".

3. Budete přesměrováni na stránku se seznamem Vašich domén. Z tohoto seznamu si můžete nechat zaslat AUTH-ID kliknutím na "Zaslat AUTH-ID" u příslušné domény ".

4. Poté budete přesměrováni na stránku k zaslání AUTH-ID pro vybranou doménu. Pro zaslání AUTH-ID na email držitele domény klikněte na "Zaslat AUTH-ID ".

5. Po úspěšném odeslání AUTH-ID na email držitele domény se Vám na obrazovce objeví potvrzující nápis. Z této stránky si dále můžete nechat zaslat AUTH-ID i pro jiné domény, a to výběrem příslušné domény z menu a kliknutím na "Pokračovat". Poté budete přesměrováni na stránku pro zaslání AUTH-ID a zopakujete postup.

Dostali jste odpověď na svou otázku?