Všechny sbírky
Domény
CZ doména
Co je NSSET a jeho registrace
Co je NSSET a jeho registrace

Co je NSSET a jeho registrace

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno tento týden

Co je to NSSET?

Technické údaje domény jsou uvedeny v tzv. sadě jmenných serverů, která obsahuje jmenné servery (případně jejich IP adresy), kam bude doménové jméno delegováno, a technický kontakt k doméně. Při registraci uveďte jména příslušných jmenných serverů, jejich IP adresy (tzv. GLUE) v případě, že jména budou v registrované doméně, a přiřaďte jednu nebo více osob, které jste vytvořili v předchozím kroku nebo dříve, do role technických kontaktů.

Registrace NSSETu

Nový NSSET (sadu name serverů) můžete vytvořit přímo ve Vaší klientské sekci. Do Vaší klientské sekce se můžete přihlásit na stránkách www.web4u.cz.

Po přihlášení do Vaší klientské sekce zvolte v oblasti "Vaše služby a jejich administrace" možnost Správa domén (1).

Zde vyberte v levém menu možnost Registrace NSSETU (1), která se nachází v sekci NSSETY .CZ domén.

Na další stránce již můžete vyplnit Identifikátor NSSETu (1). Identifikátor NSSETu je v základu již vyplněný, kdy systém sám Identifikátor vygeneruje. Můžete však zvolit vlastní název Identifikátoru. Podmínkou je, aby Identifikátor byl

  • jedinečný (nesmí být již registrován identifikátor stejného jména)

  • název byl psaný velkými písmeny

  • Povoleny nejsou znaky české abecedy, pro oddělení mezery se používá podtržítko _

Dále zvolte, pro jakou doménu (2) bude Identifikátor vedený. Může být vedený pro doménu s koncovkou .cz nebo pro doménu s koncovkou .co.cz. Bude nutné také vyplnit Identifikátor oprávněné osoby.

Dále je nutné zadat Identifikátory oprávněných osob (3). Zde doporučujeme vyplnit identifikátor, který je veden na Vaši osobu.

Nyní můžete vyplnit požadované hodnoty name serverů (4).



Dále můžete zvolit Úroveň technických testů (1). O tom, co jsou technické testy, pojednává článek Popis technických testů. Dále můžete zvolit Transfer heslo (2) (v případě, že nezvolíte své, bude vygenerováno a bude jej možné zaslat na e-mail správce NSSETu). Na závěr můžete požadavek na zřízení nového NSSETu Odeslat (3).



Nový NSSET bude vytvořen do několika málo minut po dokončení jeho registrace.

Dostali jste odpověď na svou otázku?