Všechny sbírky
Domény
Co je to transfer domény?
Co je to transfer domény?

Co je to transfer domény?

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Transfer domény

Transfer domény slouží současnému majiteli dané domény k převodu od jednoho registrátora k druhému (například od konkurencnifirma.cz k web4u.cz)

Při transferu domény nepřicházíte o její předplacené období. Datum expirace (konec předplatného období domény) je pevně stanoveno v Centrálním registru (pro každou koncovku existuje samostatný centrální správce) a nelze ho měnit jinak než prodlužováním platnosti.

Pokud se rozhodnete při transferu prodloužit platnost domény, bude Vám stávající datum expirace posunuto o zaplacené období. U některých domén je dokonce nutné při jejím transferu zaplatit poplatek jednoročního prodloužení a doména je zároveň po převedení o toto období prodloužena.

Co je k převodu domény nutné zajistit?

Každá doména má jiné požadavky na převod. Podrobné podmínky pro převod domény zjistíte na stránce centrálního správce domény nebo u současného registrátora.

Nejzákladnější transfery domén:

Jak probíhá převod domény k Web4u?

  • Na stránce www.web4u.cz/cs/objednavka proveďte objednávku transferu dané domény. V prvním kroku objednávky je potřeba zadat název domény. Po ověření názvu stačí zvolit možnost Převod.

  • Pokud Vám bude po dokončení objednávky zaslána zálohová faktura, zprovozní se doména až po jejím uhrazení.

  • Při zahájení transferu může být na administrační e-mail domény zaslána zpráva nutná k potvrzení transferu. Potvrzení převodu musí být provedeno v termínu, který se u různých domén liší.

  • Po korektním potvrzení je doména převedena pod Váš účet u Web4u. Tento převod může u některých domén trvat od 1 do 15ti dnů.

UPOZORNĚNÍ! Pokud se u domény blíží expirace, prodloužení domény neodkládejte a splňte potřebné podmínky co nejdříve!

Ceník doménových jmen a doplňkových služeb naleznete zde!

Dostali jste odpověď na svou otázku?