Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyDomény
Jak získat transfer heslo (AUTH-ID) k doméně?
Jak získat transfer heslo (AUTH-ID) k doméně?

Jak získat transfer heslo (AUTH-ID) k doméně?

Martin Cvrček avatar
Autor: Martin Cvrček
Aktualizováno před více než týdnem

Transfer heslo (neboli AUTH-ID) slouží především k autorizaci převodu domény pod jiného registrátora. Postup získání transfer hesla se liší podle koncovky domény.

Doména .CZ

V případě .CZ domény je možné nechat si zaslat Auth-ID přímo z klientské sekce, v níž je doména vedena. Na e-mail vlastníka domény následně dorazí zpráva s požadovaným transfer heslem. Návod na zažádání o zaslání autorizačního hesla z klientské sekce najdete v článku Jak zaslat autorizační heslo (AUTH-ID)?.

Žádost o zaslání transfer hesla můžete také podat na stránkách centrálního registru: https://www.nic.cz/whois/send-password/. Pokud jste u Vaší domény zároveň požádali o blokaci změn, je toto jediné místo, kde můžete požádat o její odblokování.

O zaslání transfer hesla pro .CZ doménu můžete rovněž zažádat v objednávce převodu domény. Tuto možnost naleznete ve 4. kroku objednávky pod Zaslat heslo.

Transfer heslo je vždy zasíláno z centrálního registru .CZ domény www.nic.cz na kontaktní e-mail držitele domény a na administrační kontakty domény. E-mail s transfer heslem je zasílán z e-mailu "[email protected]", zpráva má předmět "Zaslání autorizační informace / Sending authorization information".

Doména .EU

Transfer heslo je možné nechat si zaslat přímo z klientské sekce, v níž je doména vedena. Na e-mail vlastníka domény následně dorazí zpráva s požadovaným transfer heslem. Návod na zažádání o zaslání autorizačního hesla z klientské sekce najdete v článku Jak zaslat autorizační heslo (AUTH-ID)?.

Alternativně je třeba obrátit se na současného registrátora dané domény. Informace o současném registrátorovi domény můžete dohledat na stránkách centrálního registru .EU domén www.eurid.eu.


Autorizační kód obsahuje celkem 16 písmen a číslic oddělených pomlčkami v následujícím formátu: XXXX-AAAA-BBBB-CCCC.

Generické domény (.COM, .INFO,...)

Pro získání transfer hesla u generické domény je třeba obrátit se na současného registrátora domény. Informace o současném registrátorovi domény můžete dohledat ve veřejném WHOIS na adrese whois.domaintools.com.

POZOR: V případě, že u Vaší domény bude veden neaktuální kontaktní e-mail a Vy tak nebudete moc heslo získat, je třeba situaci vyřešit se stávajícím registrátorem Vaší domény.

Dostali jste odpověď na svou otázku?